Dansk Hovawart Klub benytter til DKK-mentalbeskrivelsen de beskriver, som er uddannet og tilmeldt DKK’s beskriver korps.

Til den udvidede mentalbeskrivelse benytter klubben beskriver, som både er uddannet af DKK (DKK mentalbeskrivelsen) men også er uddannet til at beskrive i den udvidede mentalbeskrivelse.
Uddannelse af beskriver, figuranter og testleder til den udvidede test, sker i nært samarbejde med Dansk Rottweiler Klub.

For DHK er beskrivelsen (DKK-mentalbeskrivelsen og den udvidede mentalbeskrivelse) af hovawarten et meget vigtigt redskab for den videre avl, derfor sætter vi også uddannelsen højt i vores prioritering. Vi har et rigtig godt samarbejde med Dansk Rottweiler Klub om uddannelse, hvor vi hvert år bruger en weekend på uddannelse. Ligeledes forsøger vi, når det er muligt at få uddannet personer som DKK beskriver – uddannelsen koster en del penge og personerne skal kunne være til rådighed en del gange om året også for andre hunderacer. DKK beskriver uddannelsen foregår i DKK regi.

Skulle du have interesse for nogle af vores uddannelser, er du meget velkommen til at kontakte kåringsudvalget på mail til:  michael@dansk-hovawart-klub.dk.

 

DHK har uddannet følgende personer til den udvidede mentalbeskrivelse:

DKK beskriver

 

A-figuranter (autoriserede til udvidede mentalbeskrivelse incl. momentet kampadfærd (Perletand))