Hvis du har tænkt på at købe en Hovawart i udlandet, fordi der måske ikke er så mange hvalpe i Danmark, eller man gerne vil bidrage til, at hente nye hovawartgener til Danmark, er der nogle ting du skal være opmærksom på.

For det første skal du selvfølgelig vælge en hvalp fra et godt opdræt, og med de forældredyr som du mener kan give dig den rette hvalp. Indled en god og ærlig dialog med opdrætter og fortæl hvilken type hund du gerne vil have, samt hvilket liv du kan tilbyde den.

Husk at undersøge om hvalpen får en stamtavle der er gyldig og kan overføres i DKK – dette kan gøres være ved at købe en hvalp, hos en kennel der er medlem i en klub under IHF.  På IHF´s hjemmeside kan man finde de lande der er medlem af IHF, og herigennem finde alle opdrættere.  (IHF – Internationale Hovawart Föderation | (ihf-hovawart.org).
Der kan være opdrættere der ikke er under en klub med medlemskab i IHF, her skal du være opmærksom på, om deres hvalpe får stambøger med FCI-godkendelse.

Husk også at sikre dig at hvalpen sælges med et “Export pedigree” – det er en stamtavle påført stempel eller print EXPORT eller med et export bevis. (nordiske lande undtaget)

Vigtigt:
Import regler
Ansøg fødevarestyrelsen om tilladelse til indførsel af hvalp.
Læs mere på: Fødevarestyrelsens hjemmeside tryk her
Se mere på DKK’s (Dansk Kennel Klub) hjemmeside tryk her

Dansk hunderegister
Husk at det er lovpligtig at registrere jeres hvalp i Dansk Hunderegister senest, når hunden er 4 måneder gammel. Pligten til at sørge for, at hunden er registreret, påhviler den, der ejer hunden.

Registrering i DKK
Når hvalpen skal have sin danske stambog, har DKK lavet en step-by-step oversigt over hvordan dette gøres – se link