Kære hvalpekøber                                                                                                                       8. juni  2012

Du interesserer dig for en hovawart, og det er et godt valg, hvis du og din familie ønsker en  vogter af hus og hjem og at der er tid og lyst til at træne/opdrage den.Se beskrivelse af racen og hovawartens historie

Har du spørgsmål til racen, kan du altid henvende dig til en af klubbensracerepræsentanter, som gerne svarer på spørgsmål om racen og evt. også kan etablere kontakt til ejere af Hovawarter , som du kan se i din nærhed.

For at en opdrætter i Dansk Hovawart Klub kan komme på  hvalpelisten er der en række betingelser, som skal være opfyldt og  som er langt mere omfattende end dem, som Dansk Kennel Klub forlanger.

Eksempelvis er vi ret stolte af, at vi har et unikt og enestående samarbejde med de fleste FCI-anerkendte Hovawart-klubber i Europa (medlem af IHF= Internationale Hovawart Föderation), hvor der i racens hjemland Tyskland er adgang for klubbernes avlsudvalg til at få oplyst registrerede sygdomme og avlsudelukkende fejl ved racen. Dette betyder, at en opdrætter kan få avlsudvalgets hjælp til valg af hanhund til en bestemt tæve og/eller en vurdering af risici ved en bestemt kombination. Hensigten er, at væsentlige genetiske fejl ikke optræder i øget omfang fra begge sider.

Regler for optagelse på hvalpelisten i Dansk Hovawart Klub

Begge forældredyr  har fået ”det blå stempel” for den planlagte parring og:

Opdrætteren kan komme på hvalpelisten fra fødselstidspunkt, når opdrætter har:

Fra 1. april 2013, er opdrætterne fritaget for at betale gebyr for hjælp fra AU og optagelse på hvalpelisten.

Kuldet slettes automatisk, når hvalpene er 2 måneder gamle – medmindre andet bliver meddelt. Herefter kan optagelse forlænges gratis med én måned af gangen – dog max til hvalpene er 4 måneder gamle.

Regler for en opdrætters anvendelse af parringspartner inden for IHF-landene:

Begge forældredyr skal ud over ”det blå stempel” :