Kennel Cleohov:
Kennel Cleohov er et lille stueopdræt, hvor jeg siden 2013 har prøvet at realisere min drøm om en fysisk sund og mentalt stabil hovawart med kant. Selvbevidsthed, mod, energi og en vis portion selvstændighed hører med til hovawartens racestandard som vagt- og brugshund. Jeg vil gerne se en stærk psyke og et velafbalanceret temperament hos mine hvalpe. Som dyrlæge lægger jeg en stor vægt på fysisk sundhed hos mine hunde, derfor bliver de grundigt undersøgt inden de sættes i avl. Jeg vil også gerne føre videre den lidt tungere kropsbygning, som synes at være gået tabt i mange opdrætteres forsøg på at skabe en meget let og hurtig brugshund. På trods af et lille antal kuld har Cleohov godt bidraget til hovawart opdræt både i Danmark, Finland, Tyskland og Frankrig.
Flere informationer om Cleohov på kennelens hjemmeside:   cleohovs-hovawarte.dk/

Kennel Hovafreude:
Kennel Hovafreude er et lille stueopdræt, beliggende i Nordsjælland. Vi har fokus på socialisering og sunde, glade, veloplagte og velfungerende hunde. For at bidrage til racens positive udvikling, primært med hensyn til mentalitet og sundhed, opdrætter vi hvalpe efter avlskårede forældredyr og baseret på anbefalinger fra DHK’s avlsudvalg.
Hvalpene får hos os lagt den første del af fundamentet til den videre træning, uanset hvilken type træning hvalpenes nye familier vælger. Vi stimulerer de små hvalpe med The Biosensor Program (se mere på hjemmesiden), introducerer dem for klikkertræning osv.
Vi sætter stor pris på at følge hvalpenes videre liv, bl.a. via en lukket Facebook-gruppe, hvor hvalpeejerne kan udveksle erfaringer, få hjælp til træning, vise billeder og film osv
Vores egne hovawarttæver træner lydighed på konkurrenceplan. Jeg er selv fuldtids professionel hundeinstruktør med egen hundeskole.
www.hovafreude.dk

Kennel Hovahome
Mit navn er Tanja Andersen, jeg bor på Fyn med mine tre børn og min kæreste. Jeg hentede min første tæve Safi i Tyskland i 2012. Hun er en meget social, imødekommende og en god familie- og vagthund, der har sat tre skønne kuld hvalpe i verden.

I 2018 hentede jeg min anden tæve i Slovakiet – Vigga. Og fra Safis tredje kuld i 2019, har jeg beholdt den blonde tæve Afi.

Jeg har gennemgået DKK opdrætter uddannelsen og har erhvervet mig kennelnavnet ”Hovahome”
Jeg vil gerne bidrage til at avle mentale sunde hunde, der er sociale og gode familiehunde, samtidig med, at de kan passe på huset og familien. Jeg kigger selvfølgelig på generel sundhed, god mentalitet når faren til hvalpen skal vælges,
De hvalpe jeg har haft, er vokset op inden i huset, og hvor de bla. socialiseres af mine tre børn, samtidig med at de bliver udsat for husets almindelige lyde og  liv.
Jeg vægter at finde de rette hvalpekøbere til den rette hvalp, da det er vigtigt at hvalp og køber passer sammen, således at de har mange gode år sammen.
Min dør er altid åben for en snak, og eventuelle interesserede hvalpekøbere er meget velkomne til at ringe, skrive eller komme.
Jeg kan kontaktes via https://www.facebook.com/hovahome/ eller på tlf 40241606 – eller se mere på hjemmesiden www.hovahome.dk

Kennel HoviBonitas
Vi har haft Hovawart siden 1997 og har stueopdræt af hvalpe. Vi arbejder for at få fysisk og psykiske sunde hvalpe og benytter os af DHK’s avlsudvalgs anbefalinger af valg af avlshan.
Se mere på www.hovibonitas.dk

Kelstrup Hovawart
Se mere på www.hova-kelstrup.dk

Kennel Nøruphus
Mit kennelmærke er Nøruphus’, navnet kommer fra en gård jeg boede på tidligere.
Jeg har haft kennelmærke ved DKK, siden 2002.
Jeg har et lille opdræt af racen Hovawart og har lige nu nogen stykker boende hos mig og min familie. Jeg træner i politihundeforeningen – Vejle afd.
Jeg har stueopdræt, hvor hvalpene er inde i huset, sammen med familien, hvor de bliver vant til alle hverdagens lyde og rutiner…Mit mål er at opdrætte hovawarter, der både i temperament, fysisk og i exteriør er korrekte og jeg avler kun på forældredyr der er avlskårede, da jeg mener det giver et godt indblik i hunden som helhed… Jeg er altid åben for en snak om hovawarten og derfor er interesserede altid velkommen til at ringe eller besøge os og vores hunde…
Jeg syntes opdrættet er utroligt spændende, lærerigt og sjovt!!  Og så er det også hårdt arbejde…
www.noeruphus.dk

Kennel Von Breinberg (inaktiv)
Lejlighedsvis stueopdræt efter avlskårede forældre.
Vi bor i Midtjylland og har haft hovawarter siden 1989.
Se vores hjemmeside for mere info.
www.breinbergs.dk

Kennel Sanva’s Hovi

Jeg hedder Sarah Nielsen, bor på øen Mors , sammen med mine to piger og min dejlig tæve Willow vom Hause Luka aka Saga. Vi bor inde i byen dog kort afstand til stranden og skoven.

Saga er min 2. Hovawart og er hentet i Tyskland.
Saga er avls godkendt i DHK/DKK.
Vi arbejder med feltsøg og vandre meget i forskellige områder. Saga er glad for at bruge sin næse og bruger den meget.

Saga er en stor del af vores lille familie, hvilket hvalpene også vil være.

Jeg lægger vægt på at lave stabile sunde hunde hvor jeg vægter den mentalesundhed højt, da jeg er Mentalbeskriver for dansk kenneklub.

Jeg er godkendt opdrætter ved dansk kennelklub. Min hjemmeside er under opbygning, og jeg kan kontaktes på mail sarahnielsen40@icloud.com, eller tjek min Facebook side  og I er velkommen til at ringe til mig på 23267309.

Skovmoses HovaDanica

Mit navn er Pia Skovmose. Bor i en lille by, Agerbæk, nær Varde.
Jeg har pt to herlige tæver
Jazinda født 21. August 2016. Mor til to kuld et i 2020 og 2022
Baia 29. Marts 2019, mor til et kuld 2023. (10 hvalpe)

Mit liv sammen med de små sætter jeg alt på. Haven bliver omdannet til en lege-/motorikplads, hvor hvalpene bliver udfordret. Hver dag kommer der nye tiltag til dem. De får lov til at opdage, hvem de er og hvad deres lille krop er for en. At stimulere deres motorik og hjerne,  er mit mantra.

Inde i hvalpestuen er der også nye oplevelser samt nye legesager hver dag. Noget bliver taget væk mens nyt kommer til.

Når de er 5 uger, begynder de at komme med i den store verden udenfor haven. Det er vigtigt for mig, at de stille og rolige bliver vænnet verden udenfor. Alt nyt for hvalpene er ALTID PÅ HVALPENES PRÆMISSER.  De bestemmer selv deres tempo for alt nyt.

Hvalpene komme med ud at køre i bil, de er med på træningspladsen og meget mere.

Det er vigtigt for mig, at de bliver godt klædt på, når de skal forlade mit og deres trygge hjem.

En hvalp kan først forlade hjemmet, når de er 10 uger.  I min verden er de absolut ikke klar mentalt før.

Mit valg af hanhunde, som sker i  samarbejde med Dansk Hovawart Klub avlsudvalgs under IHF, er det vigtigt at han  supplerer mine tæver perfekt. De skal være sunde, mentalt stærke, robuste og smukke, gerne af den kraftige type, som jeg godt kan lide.

Derudover vil jeg gerne have gode arbejdsglade Hovawarter med høje drifter dog uden at de stresser op.

I mine kommende Hovawarthvalpe er det vigtigt at sundhed er første prioritet, et sundt  velafbalanceret  sind samt fysisk stærkt kraftigt skelet.

Disse egenskaber vil jeg viderebringe i mine fremtidige avlsplaner.

Håber disse ord kan få jer til at overveje en hvalp fra mig.

Pia Skovmose
Kennel Skovmose HovaDanica
Storegade 14
6753  Agerbæk
Denmark
Pia.panhead57@gmail.com
+45 2238 8239